A gyermekek anyagi és lelki védelme nem egy termék, hanem egy filozófiai megközelítés – felelősségteljes gondolkodás.


Felkészült arra, hogy milyen anyagi és emocionális problémákkal kell megküzdenie, ha gyermekét baleset éri vagy megbetegszik? Tudja Ön, hogy mennyi pénzre és türelemre lesz szüksége egy baleset vagy betegség esetén? Felelős szülőként előre gondoskodhat gyermekéről.
A mindennapi kockázatok pénzbe kerülnek
Milyen anyagi vonzatai vannak a szülőre nézve, ha a gyermeke megbetegszik?
Kórházi tartózkodás és műtét esetén: megbízható orvos, jobb ellátás, külön szoba, apró ajándék a gyermeknek, stb. (kb. 100 000 forint)
Rehabilitációs költségek: gyógyszerek, gyógytorna, könnyített gipsz, magántanár (kb.100 000 – 200 000 forint)
Keresetkiesés: a szülőnek otthon kell lennie a gyermekkel (a mindenkori TB törvények szerint)

Milyen lehetőségei vannak egy szülőnek?
A gyermekek mindennap rengeteg veszélynek vannak kitéve, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy kéz vagy lábtörés gyerekkorban gyakori. A különböző fertőző betegségek - főleg kisebb korban - akár hetekre is kivehetik a szülőket a munkából. Már rövidebb kórházi tartózkodás is sok extra kiadással jár és a rehabilitáció is rengeteg időt és energiát emészt fel. Ilyen és ehhez hasonló helyzetekre nagyon nehéz felkészülni és a legtöbb ember számára a lehetőségek is limitáltak. Mihez és kihez tudunk fordulni hasonló helyzetekben:
- Hozzányúlunk tartalékainkhoz, amit eredetileg más célra tettünk félre
- Ha nincsenek tartalékaink, drága gyorshitelt veszünk fel, hogy fedezze az extra kiadásokat
- Több munkát vállalunk, hogy többet takarékoskodhassunk
- Kölcsön kérünk a családban
vagy
- Időben gondoskodunk gyermekünk megfelelő anyagi és érzelmi
- biztonságáról és felkészülünk a mindennapi veszélyekre.

A biztosítást azon ügyfeleknek ajánljuk, akik egy biztosítási szerződéssel szeretnének gondoskodni a gyermekeket vagy szülőket érintő, váratlan balesetek és betegségek esetén felmerülő anyagi terhek fedezetének biztosításáról. Az anyagiakon kívül a nehéz helyzetekben igénylik azt a szakmai háttér segítséget, ami biztonságot nyújthat az egészségügyi rendszeren belüli eligazodásban, gyors hozzáférést biztosít diagnosztikai eszközökhöz, adhat egy második orvosi véleményt vagy nehéz élethelyzetben a pszichés terhek feldolgozásában is segítséget nyújt gyermekük számára. A biztosítás gyermek biztosítottra köthető akár a születést követő első naptól. A baleseti és betegségi kockázatok fedezete mellett a szerződés lehetőséget biztosít akár kis összegek alkalomszerű, megtakarítási céllal történő elhelyezésére isPéldák
Egy szerződésben a családon belül több gyermek is biztosítható, valamint a gyermek biztosítottak mellett lehetőség van egy vagy két szülő biztosítási védelméről is gondoskodni. Figyelem: gyermek biztosítottakra a biztosítást 17 éves korig lehet megkötni és a biztosítás a 25 éves kor betöltését követően lejár.

Ha gyermek biztosítottnál súlyos betegséget diagnosztizálnak, de a szülő csak akkor nyugodt, ha egy másik szakorvos is véleményezi a leleteket, a biztosítás ilyen esetben is segítséget nyújt. Indokolt esetben – baleset vagy súlyos betegség esetén – az ügyfél kérheti egy második orvos szakvéleményét is. Ezen szolgáltatás esetében az ügyfél által benyújtott leletek alapján, egy második, általában külföldi szakorvos véleményezi a gyermek betegségét és nyújt gyógykezelési tervet. A szakvélemény célja, hogy a szülő számára rendelkezésre álljon egy olyan háttér, amivel gyermekének egészségét, betegségének gyógyítását maximálisan támogathatja.

Huzamosabb kórházi tartózkodás, vagy baleset, betegség következtében szükségessé váló huzamosabb otthoni ápolás esetén problémát okozhat, hogy a gyermek elmarad iskolai tanulmányaiban. Ha a gyermek biztosított baleset vagy betegség következtében legalább két hétig kimaradni kényszerül az iskolából, megbízott szolgáltatónk szervezésében magántanárt biztosítunk, hogy a gyermek könnyebben tudja behozni lemaradását.

Ha a gyermeket betegsége vagy balesete miatt kórházba, szakorvoshoz, vagy kórházból, szakorvostól haza kell szállítani, de speciális szállítást igényel, mert állapota miatt kísérettel sem szállítható saját járművel vagy tömegközlekedési eszközzel, jelen biztosítási termék szolgáltatásaként megbízott szolgáltatónk szervezésében a szállítást megszervezzük és annak költségeit 100 000 Ft-ig vállaljuk.

Jelen ismertető kizárólag tájékoztatás céljából készült, nem teljeskörű és nem minősül ajánlatnak. További információért vagy kérdés esetén forduljon bizalommal személyes tanácsadójához. Termékeink és szolgáltatásaink részletes jellemzőit az adott termékfeltételéből ismerheti meg.